NL

Het Inter-Acting basis-team:

drs. Pim Donkersloot

Pim Donkersloot is, naast creatief directeur van Stichting ChildCenter, pedagoog (Universiteit van Amsterdam) en is gespecialiseerd in autisme en aanverwante stoornissen. Donkersloot, zelf vader van 3 kinderen, van wie twee uit het autistisch spectrum, is ook auteur van een tweetal boeken, waaronder ‘Autisme, een probleem voor het hele gezin’.

Naast talloze artikelen in binnen- en buitendlandse magazines en kranten, heeft hij met drie collega's eveneens een vrije vertaling gemaakt van het befaamde boek ‘The Child with Special Needs’ van prof. dr. Stanley Greenspan onder de titel: ‘Als Uw kind speciale aandacht nodig heeft’. In Washington DC is Donkersloot jarenlang getraind door kinderpsychiater Greenspan die met zijn floortime-aanpak voor kinderen met communicatieve en interactieve uitdagingen grote bekendheid in de wereld verwierf. (zie ook www.childcenter.nl). Tevens is hij supervisor bij RINO Noord-Holland (nascholing en opleiding GGZ).

drs. Saskia Maas

is mede-eigenaar van Boom Chicago, en is tevens moeder van twee zoons waarvan een met autisme. Samen met Andrew Moskos en Pep Rosenfeld richtte ze dit creatieve gezelschap op in 1993. Ze studeerde taal- en tekstwetenschap aan de Universiteit van Tilburg. Binnen Boom Chicago is Saskia zakelijk leider en verantwoordelijk voor alle organisatorische aspecten van het leiden van het theaterbedrijf. Bekijk de YouTube video van Saskia Maas, opgenomen bij TEDx Amsterdam.

Kevin Walton

is al meer dan 27 jaar werkzaam als performer, theater maker en docent met ervaring bij toonaangevende Britse gezelschappen zoals The National Theatre, The Royal Shakespeare Company en The Institute of Contemporary Arts. Hij gaf les in drama en theater aan The University of London, Central School of Speech and Drama, Goldsmiths en Bristol University. Hij is verder betrokken als artiest aan The National Youth Theatre. Hij heeft veel ervaring in het lesgeven aan kinderen die op enige wijze met een uitdaging te maken hebben via zijn werk voor UNICEF en Save the Children, waarbij theatertechnieken een mooie uitkomst bieden. Sinds 2002 werkt hij met kinderen met autisme en andere communicatieve beperkingen wat in 2011 resulteerde in Stichting Ark die hij samen met Paulla Keen heeft opgericht om in Amsterdam een plek te bieden aan kinderen die op reguliere plekken niet tot ontwikkeling kunnen komen.

Kirsten Schneider

Kirsten Schneider is een nog jonge muzikante uit Amsterdam. Ze heeft zang en piano gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en is hier inmiddels al vijf jaar werkzaam als theorie docente. Verder staat ze wekelijks op het podium, verzorgt ze masterclasses en workshops, doet studiowerk, schrijft in opdracht, danst en acteert ze, en wordt haar eerste solo album onder de naam Kirsten Michel binnenkort verwacht.

Naast naar werk als singer, songwriter en vocal coach is ze al een aantal jaar verbonden aan ChildCenter, waar ze muzieklessen en muziektherapie verzorgt en in aanraking kwam met creatieve therapie. Inmiddels is ze bezig met de opleiding psychodrama om haar creativiteit ook op andere vlakken in te kunnen zetten. Daarnaast verzorgt Kirsten samen met Kiki de improvisatielessen op het Orion College Amsterdam.

dr. Andrea Prince van Leeuwen

Andrea Prince van Leeuwen is verbonden aan ChildCenter. Ze heeft haar BS gehaald op de Universiteit van Florida. Daarna heeft zij verder gestudeerd bij de ‘Behavioral Neuroscience Graduate Program’, bij dr. Philip and Osnat Teitelbaum. Hier heeft zij zich gespecialiseerd in autisme en Asperger syndroom.

Andrea Prince heeft ervaring met het werken met zowel kinderen als volwassen, die gediagnosticeerd zijn met verschillende stoornissen. Haar laatste publicatie was gericht op de verschillen tussen autisme en schizofrenie. Inmiddels heeft Andrea haar proefschrift geschreven.

dr. Jill Adler

Dr. Jill Adler is allereerst moeder van een dochter met autisme, en heeft meegewerkt aan een aantal artikelen die zijn gepubliceerd in diverse Amerikaanse special-interest boeken (o.a. in Voices of the Spectrum). Zij is oprichter en directeur van het East-West Parliamentary Practice Project (EWPPP).

Jill Adler behaalde haar juridische doctorsgraad aan de prestigieuze Georgetown Universiteit in Washington DC, en haar Bachelor in psychologie aan de Rutgers University. Ze doceert ook aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Webster Universiteit in Leiden.

Al bijna een kwart eeuw is zij beurtelings voorzitter en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het Nederlands-Amerikaanse Fulbright Center. Als stuwende kracht achter ChildCenter (waaronder Inter-Acting valt) weet dr. Adler als geen ander de belangen van deze non-profit stichting te behartigen.

Judith Stet

Judith Stet is dramatherapeute en heeft jarenlang gewerkt in het Speciaal onderwijs, de generalistische en specialistische GGZ. Hier gaf zij individuele therapie en ontwikkelde sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen voor speciale doelgroepen. Ook heeft zij een improvisatietheatergroep opgezet voor jongvolwassenen met autisme. Door middel van het leren improviseren en oefenen van reƫle situaties leerde zij hen meer flexibel om te gaan met de alledaagse dingen.

Op dit moment werkt Judith vanuit haar eigen praktijk De Speelse Kracht. Een praktijk voor Dramatherapie en Training. Naast individuele therapie geeft zij diverse cursussen en trainingen waarbij het ervaren centraal staat.

Cynthia de Graaff

Cynthia de Graaff is na haar VWO gaan studeren aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze is werkzaam als actrice in de theater- en filmwereld en heeft o.a. gespeeld in The Prefab Four van Orkater en Pippi Langkous. Tevens is ze de vaste tegenspelactrice bij Stage Entertainment.

Naast haar werk als actrice is ze vertaler voor nasynchronisatie en leent ze haar stem aan tal van films en tekenfilms. Ook heeft ze gewerkt als theaterdocent bij FanWork. Recentelijk heeft ze veel ervaring opgedaan bij Billy Elliot de musical, waar ze in 2014 heeft gewerkt als regie-assistent en in 2015 als assistent kinder-regie.

Fotografie: John Dekker
Website: WebCat Solutions