NL

Inter-Acting is een platvorm voor kinderen en pubers met communicatieve uitdagingen.

In het theater liggen volgens ChildCenter ongekende mogelijkheden om het potentieel aan sociaal bewustzijn en sociale vaardigheden te ontdekken en vorm te geven.

De staf van ChildCenter en de professionele acteurs en actrices van o.a. Boom Chicago zijn zich er bewust van dat verbale en non-verbale signalen - zo essentieel om de ander te begrijpen en aan te voelen - verder ontwikkeld moeten worden bij ‘speciale’ kinderen. Waar kun je die beter - en leuker! - trainen dan op het podium van het theater? Bovendien is het ‘cool’ om acteur of actrice te zijn.

De Inter-Acting club is ook een plek waar je gelijkgestemde vrienden en vriendinnen ontmoet, die steeds moeilijker te vinden lijken te zijn als de puberjaren aantreden. De beste manier om spelenderwijs te leren, is om met elkaar plezier en lol te hebben. Als je iets leuk vindt, gaat leren vanzelf.

De theaterworkshops zijn met name bedoeld voor hoger functionerende kinderen en jongeren uit het autisme spectrum in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Maar ook andere jeugdigen die moeite hebben met contact maken en houden, zijn van harte welkom.

Inter-Acting biedt al vanaf 2013 deze improvisatielessen aan in Amsterdam, en in een later stadium ook in andere regio's.

Fotografie: John Dekker
Website: WebCat Solutions